Marys route logo

“Zarándokolni nem más, mint érezni a meghívást és a késztetést, hogy járjunk együtt az úton, kérve az Úrtól a kegyelmet, hogy a régi és a mostani sérelmeinket és bizalmatlanságainkat változtassa új lehetőségekké a közösség érdekében. Azt jelenti: elszakadni a bizonyosságainktól és a kényelmünktől, egy új földi életnek a keresésében, amelyet az Úr nekünk akar ajándékozni. A zarándoklat kihívás, hogy felfedezzük és továbbadjuk az együttélés lelkületét, és ne féljünk a kölcsönös érintkezéstől, találkozástól és segítségnyújtástól.”

 

“Aki kockáztat, annak az Úr nem okoz csalódást. Járjunk az úton, járjunk együtt az úton, és engedjük, hogy az Evangélium legyen az a kovász, amely képes áthatni mindent és képes megajándékozni népeinket az üdvösség örömével az egységben és a testvériségben.”

 

Ferenc pápa

Csíksomlyó

A MÁRIA ÚT Közép-Kelet-Európa kulturális központjait, valamint vallási és spirituális helyszíneit összekötő kulturális gyalogos és kerékpáros útvonal, amely a közép-kelet-európai régió 8 országának közös vallási turisztikai programját alkotja. A Mária Út kifejezetten egy hálózat.